Vakanties vaak onvoldoende verzekerd

Voor veel mensen is het voorjaar de tijd om plannen te maken voor de zomervakantie. En wie daarbij het buitenland gaat opzoeken zal ook rekening willen houden met de risico's die daaraan verbonden zijn. Het terrein van de reisverzekering.
Helaas bestaan op dat terrein nogal wat misverstanden. Daardoor gaan heel wat mensen onverzekerd, of onvoldoende verzekerd op vakantie.

Is een reisverzekering nodig in Nederland?
Een familiebezoek in Leeuwarden of een weekje Zeeland brengt nauwelijks meer risico met zich mee, dan een bezoek aan een winkelcentrum thuis. Het ligt dan ook niet erg voor de hand om in dergelijke gevallen rekening te willen houden met extra medische kosten, ziekenvervoer of andere onverwachte kosten. Afstanden zijn relatief kort. En bovendien is de medische zorg in Nederland zodanig goed geregeld, dat een reisverzekering niet veel extra dekking biedt. 

Maar hoe zit dat wanneer u de grens over gaat?
Hier is van belang te weten hoe medische kosten worden vergoed.
Uw Nederlandse basis-zorgverzekering zal in het buitenland nooit meer vergoeden, dan wat de door u gewenste behandeling in Nederland gekost zou hebben.
Zijn de kosten in buitenland hoger, dan blijven de meerkosten voor uw eigen rekening. Die situatie doet zich voor in landen waar de medische zorg duurder is dan in Nederland. Denk aan Zwitserland, maar ook aan landen als USA en Canada.

In veel vakantielanden wordt de medische zorg aan toeristen bovendien steeds vaker via privé-klinieken verleend. Wat de kosten verder opdrijft.
En dan spreken we nog niet over wintersport, vervangend vervoer, hulp bij gestolen goederen, snel gewenste terugkomst en alle andere onverwachte kosten die met het buitenlandverblijf samen hangen.
Een bezoek aan buitenland zou dan ook eigenlijk altijd gepaard moeten gaan aan het afsluiten van een reisverzekering.

Maar wat verdient de voorkeur? Aflopend of doorlopend
Het antwoord op die vraag is een beetje afhankelijk van het aantal dagen dat u per jaar in het buitenland op vakantie bent, winkelt, vrienden bezoekt etc. En van uw gezinssamenstelling. 

Om u een idee te geven:
De familie Janssen zijn geen wintersporters, maar vinden de geneeskundige kostendekking wel van belang. Er zijn twee kinderen onder de 5 jaar. En ze gaan 2 weken naar Mallorca.
Voor hen kost een aflopende reisverzekering ongeveer eur.47.00. Een doorlopende reisverzekering zou voor hen ongeveer eur.88 per jaar kosten. En dus kiezen zij voor een aflopende polis.

De meeste mensen gaan echter vaker dan 14 dagen per jaar op vakantie naar buitenland. En daarmee is een doorlopende reisverzekering voor veel mensen goedkoper dan iedere keer een aflopende polis af te sluiten. Het geeft bovendien een rustig gevoel, want voor de meeste onderdelen bestaat dekking zodra u de grens over gaat.

Wat zou in uw geval verstandig kunnen zijn?
Het antwoord op die vraag begint met na te gaan welke 'buitenlanddekking' uw (aanvullende) zorgverzekering geeft. Waar u op vakantie naartoe gaat en hoe vaak. Want dat bepaalt mede hoe uw reisverzekering er uit zou moeten zien.
Bijkomend voordeel van een doorlopende reisverzekering is, dat voor relatief weinig extra premie ook de kosten van annulering meeverzekerd kunnen zijn.

Hebt u al een doorlopende reisverzekering?
Dan gaan we graag even samen met u na of die is aangepast aan de dekking die in uw geval nodig is. Wintersport, eigen vervoer, annulering, geneeskundige kosten, kortom of die polis voldoende aansluit bij uw eigen omstandigheden.

Wij wensen u in ieder geval alvast een fijne, maar vooral veilige vakantie.












 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-04-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie